Kategorin Årets Djurhjälte fokuserar på de människor som gör bra och viktiga saker för djur eller står bakom djur som gjort stora insatser. Något som ATG gör själva genom flera olika initiativ samlade under parollen Gilla Häst.

–  Vi ser dagligen hur viktigt samspelet mellan djur och människor är. Ett av många exempel är vårt engagemang i Stall 43 för barn med autismspektrumdiagnos, säger Maria Guggenberger, hållbarhetschef på ATG.

Om Svenska Hjältar

Svenska Hjältar, som i år genomförs för nionde gången, hyllar människor som gjort hjälteinsatser i vardagen. En oavhängig jury utser sju hjältar som presenteras i september. Hjältarna hyllas, precis som tidigare år, inför miljonpublik på den stora Svenska Hjältargalan i TV4 i december.

I oktober inleds också för fjärde gången Svenska Hjältars skolturné. Tidigare hjältar, jurymedlemmar och profiler åker då landet runt för att diskutera frågor om mod och personligt engagemang med elever i årskurs nio. Förra året fick tio städer och över 5 000 elever besök av Svenska Hjältar.