Gilla Häst i Kungsträdgården tar en paus 2016

 In Okategoriserade

650_IMG_1917

De senaste åren har evenemanget Gilla Häst varit i Kungsträdgården helgen före Elitloppet. Men i år har hästarna fått ge plats åt Eurovision Song Contest, vars etablering i stan blir kvar ytterligare en vecka.
– Jättesynd, nu när vi haft det i några år och arbetat in det, säger Maria Guggenberger på ATG.

ATG är hästnäringens största sponsor och initiativet Gilla Häst handlar om att sätta ljus på all fantastisk verksamhet som möjliggörs. Arrangemanget har varit populärt de senaste åren, men i år blir det alltså inga hästar i Kungsträdgården. Med anledning av Eurovision Song Contest har det byggts ett 80 meter högt torn mitt i Kungsträdgården, vilket grusar planerna på att göra evenemanget helgen innan Elitloppet på Solvalla. Hästarna får helt enkelt inte plats.

Tanken är dock att kunna erbjuda en dag med hästar i Stockholm senare under året och att vara tillbaka i stan igen maj 2017.
– Förhoppningen är att vi kan vara i Kungsträdgården nästa år igen och eftersom det inte blir någon Gilla Häst-dag nu i vår, arbetar vi för att hitta en ny tid och plats till hösten där vi kan ge människor chansen att uppleva häst, avslutar Maria Guggenberger.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.