Vinnies tavla på auktion

 In Okategoriserade

Vinnie gör en tavla

Numera kan Vinnie även addera ”konstnär” på visitkortet. Tavlan signerad den lilla hästen med de stora drömmarna kommer att auktioneras ut i samband med Wenngarn Charity Auction den 16 augusti. Allt för en god sak.

Gilla Häst har fram till nu främst fokuserat på att sprida goda exempel på hur hästar bidrar till ett bättre samhälle, men från och med nu vill ATG genom initiativet även bidra till att skapa reella möjligheter för fler hästar att göra skillnad. Startskottet blir Wenngarn Charity Auction.
– Dels kommer Gilla Häst att finnas på plats under dagen och i samverkan med ett antal organisationer visa prov på olika verksamheter i hästväg, dels kommer vi att bidra till auktionen med en unik tavla signerad ATGs mesta häst Vinnie. I tavlan ingår även ett exklusivt hembesök av konstnären själv, berättar Maria Guggenberger, ansvarig för hållbarhetsfrågor på ATG.

Vi backar bandet lite och tar det från början. Gilla Häst mötte upp Vinnie och hans tränare och trogna följeslagare Anna Engström, en tidig morgon hemma i stallet ett par mil norr om Stockholm. Med oss hade vi färgglad fingerfärg, ett par stora pappersark och dito förhoppningar om att Vinnie med sina fyra hovar skulle kunna skapa ett riktigt mästerverk i hästväg.

Anna Engström, som varit med Vinnie på alla de olika event och upptåg han har närvarat vid de senaste åren, konstaterar snabbt att den här idén nog tar priset i udda påfund.
– Men det känns bra att vara med och skapa förutsättningar för fler hästar att göra skillnad, säger Anna med ett leende, samtidigt som hon ber Vinnie att ta ytterligare ett par steg över de allt mer färgglada pappersarken som ligger utspridda i stallgången. Efter en liten stund har den galna idén landat i en kreativ tavla fylld med färgglada hovavtryck som förhoppningsvis kommer att ropas in för en bra slant på auktionen.

– Pengarna som samlas in i samband med Wenngarn Charity Auction kommer att delas mellan sex olika verksamheter som alla har gemensamt att de gillar häst och skapar förutsättningar för värdefulla möten mellan hästar och människor, avslutar Maria Guggenberger.

vinnies_tavla

Den välgörande hästkraften kommer i alla tänkbara fyrbenta former. Det är följande organisationer som oavkortat får ta del av de pengar som Wenngarn Charity Auction genererar: Svenska Hästars Värn, Beridna Högvakten, Stockholms Hästambulanser, Björntaget, Stall 43 och Svenska Ridtravarförbundet.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.