237.000 välgörande kronor

 In Okategoriserade

LR_Vinnie_DSC_7703

Igår kväll hölls Wenngarn Yearling sales för första gången på Wenngarn Slott i Sigtuna utanför Stockholm – men innan åringarna bjöds ut till auktion, var det andra föremål som auktionerades ut för att ge möjlighet för fler hästar att göra skillnad. 

Gilla Häst har fram till nu främst fokuserat på att sprida goda exempel på hur hästar bidrar till ett bättre samhälle, men från och med nu vill ATG genom initiativet även bidra till att skapa reella möjligheter för fler hästar att göra skillnad. Startskottet blev Wenngarn Charity Auction.

Sju föremål gick under klubban till förmån för Svenska Hästars Värn, Beridna Högvakten, Stockholms Hästambulanser, Björntaget, Stall 43 och Svenska Ridtravarförbundet. Sex olika verksamheter som alla har gemensamt att de gillar häst och skapar förutsättningar för värdefulla möten mellan hästar och människor. Sammanlagt blev det 237.000 kronor att fördela, vilket blir 39.500 kronor per organisation.
– Det här var verkligen fantastiskt roligt. Först och främst är det otroligt med alla som skänkt saker till auktionen, och sedan engagemanget som kändes i lokalen när auktionen var igång. Pengarna är givetvis ett viktigt tillskott för oss som förening, det ger oss bättre förutsättningar att ta emot och hjälpa fler hästar till ett bättre liv, säger Carina Nordell som representerade Svenska Hästars Värn på Wenngarn.

Så här gick det på auktionen:

Tavlan målad av självaste Vinnie, som även inkluderade ett exklusivt möte med konstnären, ropades in för 12.000 kr. En häst, skänkt av Sisyfos Racing Stables gick för 70.000 kr, en pall godis skänkt av Cloetta, 3.000 kr, två signerade matchtröjor som skänkts av FM Reklam, Messi gick för 40.000 kr och Ronaldos för 26.000 kr. En årsförbrukning av pasta ropades in av Erik Adielsson för 1000 kr. Avslutningsvis hade Menhammar skänkt en betäckning av självaste Maharajah, som gick för 85.000 kr.

#hästargörskillnad

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.