Hästar gav mersmak

 In Okategoriserade

lr_dsc_2039

Vad gör väl lite hällregn när man får chansen att både köra och rida? När hästlovet tog plats på Sundbyholms Travbana var det ett gäng trygga hästar som såg till att sprida värme i höstrusket.

Regnet bidrog knappast till att Eskilstunaborna vallfärdade till Sundbyholms Travbana den här kylslagna premiärdagen av november. Men de som gjorde det, fick däremot möjlighet att både rida, borsta, köra och se islandshästar göra en fartfylld uppvisning på ovalbanan.

Bland deltagarna fanns bland annat ett helt gäng från Naturskyddsföreningens projekt ”Schysst sommar och vinter”. Ungdomarna som kom med den gratisbuss som gick mellan centrum och travbanan, hade väldigt olika erfarenheter av hästar. För vissa var det ett kärt återseende, medan andra närmade sig travskolans ponnyer med skräckblandad förtjusning. Projektledaren Cecilia Wallin passade därför på att ge deltagarna en snabb guide i hur hästar fungerar, så när det blev dags för gruppfoto inne hos Vinnie, var det ingen som tvekade att ta plats.

Hjältar i hästväg
Trots att många av deltagarna tyckte det var i kallaste laget, var det ingen som ville missa chansen att få sitta antingen bakom eller till häst. Helst både och. Nyby Torshälla hade med sig sin fantastiska ridskolehäst Baywatch, som tappert skrittade runt i regnet och bjöd deltagarna på en upplevelse som definitivt gav flera av dem mersmak.
– Hästarna har skött sig fantastiskt bra – bara att bli klappad av så många barn är en prövning, sa Lena Fagré som är ansvarig för travskolan på Sundbyholm.

Som sista station för dagen, hade flera aktiviteter lämpligt nog fått flytta inomhus till Pub Rodetto, där deltagarna även bjöds på varm choklad, korv och bröd plus att de fick med sig varsin goodiebag från Gilla Häst.

På torsdag är det dags igen för nästa stopp. Då tar vi hästarna till Ribbersborg i Malmö. Där och då hoppas vi att vädrets makter är med oss lite bättre än idag.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.