En häst för alla

 In Okategoriserade

lr_dsc_2449När Gilla Häst och hästlovet tog plats på Ribersborg i Malmö, var det en härlig mix av hästkrafter som bjöd skollediga barn och förbipasserande på upplevelser i hästväg.

I myllret av hästar fanns representanter från flera olika discipliner och raser som besökarna fick klappa, borsta, köra eller rida på. Hästarna gav även besökarna en känsla av den mångfald av hästkrafter som finns i Sverige. Vissa av barnen hade ringa erfarenhet av hästar, medan andra var mer hästvana och istället fick en möjlighet att prova på något nytt i hästväg.
– Jag tyckte det var väldigt roligt att köra, det har jag aldrig gjort förut, sa en kille som var på plats och som gjorde premiär i rockarden, men satt vant i sadeln.

De lokala verksamheterna som såg till att sätta hästkant på höstlovet för barnen på plats, var Malmö Civila Ryttare, Jägersro Travskola och Alice Akkermanns islandshästar. Med sig hade de hästar som var och en visade sig från sin bästa sida och på bästa sätt introducerade både föräldrar och barn in i hästarnas magiska värld.

Tack alla!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.