In Nyheter

För ett år sedan fick föreningen Björnbo Gård 4H i Enköping ta emot ATG Drömfond med fokus på välgörande hästkrafter och med det en check på 100 000 kronor. Pengarna hjälpte dem att utveckla sin verksamhet, som handlar om att få barn och ungdomar att må bättre genom kontakt med hästar.

Nu är det dags för den andra upplagan. Alla som driver verksamheter och projekt med fokus på välmående hästkrafter är välkomna att söka.

– Det handlar om allt från att stallet blir en naturlig samlingsplats, till projekt där hästen hjälper människor fysiskt och psykiskt. Vi vill ge bra projekt och initiativ möjlighet att ta nästa steg, säger Maria Guggenberger, hållbarhetschef på ATG och jurymedlem.

Övriga i juryn är Karolina Lagerlund, vd Hästnäringens Nationella Stiftelse, Simon Wall, travtränare och Lisen Bratt Fredricson, före detta landslagsryttare och ambassadör för ATG Drömfond med fokus på välgörande hästkrafter.

Föreningar som vill ansöka kan gå in på drömfond.se och fylla i ansökningsformuläret, som ska vara inne senast 21 februari. Vinnaren presenteras i samband med Gothenburg Horse Show 31 mars – 4 april.

Foto: Mia Nilsson / ATG

Recent Posts