In Nyheter, Läkande hästkrafter

I mellandagarna är det premiär för ”Gilla häst-podden” – en podcast som handlar om hur hästar gör skillnad för oss människor. Vi vill beröra, påverka, engagera och inspirera så att fler upptäcker hästens välgörande krafter. Även de som står långt från stallen.

I varje avsnitt bjuds inspirerande gäster in och delar med sig av hur hästar har gjort och gör skillnad för dem. Berättelser med människan i centrum och hästen som välgörande kraft är innehåll som berör.

Totalt omsätter den svenska hästnäringen 72 miljarder kronor per år och skapar 38 000 jobb. Över en halv miljon svenskar ägnar sig åt hästar på sin fritid. Idag fungerar hästen också som en uppskattad medhjälpare inom rehabilitering, habilitering, psykiatri och specialpedagogik. Med avstamp i detta tror vi att det finns mycket att lära och viktiga budskap att sprida vidare. Även till de ännu inte hästfrälsta.

Vi kommer att träffa beslutsfattare och politiker, entreprenörer och forskare. Folk som alltid gillat häst, och andra som precis tagit klivet in i stallet. Gemensamt för våra gäster är att de har sett och upplevt hur hästar gör skillnad.

– Det krävs mod, svett och tårar att vinna en hästs förtroende, hästarna lär oss så mycket om livet, respekt och hur vi speglar våra känslor. Bra att ha med sig på och utanför stallplan, säger Malin Andersson, som tillsammans med hästentreprenören Lisa Thorngren utgör programledarduon som inleder Gilla Häst-poddens första säsong.

I första avsnittet intervjuas Stiftelse Humlamaden Grön rehab som utsågs till Årets företagare Hästen i Skåne 2019. Avsnittet har premiär den 25 december.

Lyssna på en teaser för podden här: https://open.spotify.com/episode/0SWOxCT8DRQNLjOZdX726S?si=GCIyc0nvTgOseeVcQQJZOw

Gilla Häst-podden ryms i satsningen med samma namn, som drivs av Hästnäringens Nationella Stiftelse, HNS.

Recent Posts