In Nyheter

Äntligen kom det efterlängtade beskedet – alla friska kan resa fritt inom Sverige. Det blir en sommar i vårt vackra land. Och vad passar väl bättre än en hemester på hästryggen eller på en hästgård? Här har vi listat några smultronställen runt om i Sverige där du kan uppleva häst!  Har vi missat någon pärla? Skriv i kommentarsfältet! Vi uppdaterar listan löpande.

Uppland

Turridning Stockholmskusken

Torihästen är inte bara en körhäst utan en väldigt trevlig ridhäst också. På sommaren kan man få prova att rida dem ute på Kungliga Djurgården och resten av året på Sköldnora Kungsgård, Upplands Väsby. Vissa av hästarna passar extra bra för dem som inte har ridit så länge och andra passar för dem som söker en lite mer avancerad häst.
http://www.stockholmskusken.se

Rid nu i Uppsala

Trygga och välhanterade hästar för turridning i fin natur. Skogar, ängar och det öppna jordbrukslandskapet ger omväxling i ridningen och för ögat. I grupp eller enskilt. På korta och långa turer. Som nybörjare eller avancerade ryttare.
http://www.ridnu.se/

 

Västmanland

Häst & Grönsaksbonden i Västerås

Barbackaturer eller med vagn på lugna och fina Ardenners. En avkopplande barbacka ridtur eller vagnsturer ute på Ängsö eller vid Måhammar. Turerna är från en timme till dagsturer. Passar nybörjare såväl som mer erfarna ryttare.
http://www.gronsaksbonden.se

Häst och grönsaksbonden.

Hos Häst- och grönsaksbonden kan du uppleva häst både från ryggen och i vagn.

Småland

Eriksgården i Vimmerby

Här kan du bo på en hästgård. Eriksgården erbjuder upplevelser i skog och natur med hästar i fokus. Turridning och häst- och vagnsturer. Även kurser och föreläsningar om hästar och körning, samt dagkollo för barn och personer för funktionsvariation. Få möjlighet att hjälpa till med gårdens sysslor, alltifrån dagliga sysslor t ex plocka egna frukostägg till att lära sig hässja hö, slå med lie eller utföra jordbruksarbete med hjälp av hästar. Ponnyridning och häst & vagnstur går att boka till.
http://www.eriksgardenvimmerby.se

Ölandsbergs Häst & turism

Hyr mysigt boende med självhushåll och hästar/ponnyer att ha som era egna i Småländsk natur på gård mitt i Östra Vätterbrantens natursköna område utanför Gränna. Även turridning med guide för den som vill det.
http://olandsberg.se

 

Jönköping

Tunarps Säteri
På natursköna Tunarps Säteri utanför Mullsjö erbjuds ridkurser och ridskola för både små och stora ryttare. Du kan välja allt i från en kortare intensivkurs i t.ex. dressyr till en terränghoppningskurs eller varför inte ett ridläger för hela familjen.
http://tunarp.se

Tenhults Hästuthyrning
Clinic Arena Uppegården är ett hästcenter strax norr om Tenhult. På gården finns för närvarande ca 40-talet hästar. Det finns ridhus, tre ridbanor, cafeteria, två övernattningsrum med pentry mm. Hästintresserad familj kan lämpligen bo över någon helg och hjälpa till med skötsel av hästarna. Finns det lediga hyrhästar hemma på Uppegården kan det även vara möjligt med ridning.
https://www.gertbrandon.se

 

Västra Götaland

Stall Balder

Ordnar hästaktiviteter efter önskemål, allt från det lilla barnkalaset till stora företagsevent. Ridningen kan varvas med tipspromenad, femkamp, samarbetsövningar och lekar.
https://stallbalder.se

Paulas Islandshästar

Bedriver ridskola, ridläger och turridning med islandshästar i en familjär verksamhet. Ridturerna går genom det vackra landskapet kring Björketorp, med omväxlande skog och öppna vidder.
https://paulasislandshastar.se

Milåsa Islandshästar

Erbjuder turridning och ridskola på fina hästar. Flera olika turer att välja mellan, allt ifrån kortare turer till heldagsturer med lunch och fika. Hästarna passar alla, från nybörjare till avancerad. Nybörjare får börja på ridbanan för att känna sig trygga. Ligger vid Fritsla, en bit utanför Borås.
http://www.milasa.se

Ridleder i Tiveden

40 mil genom trolsk och fantastisk natur i Sveriges sydligaste vildmark. Det stora skogs- och gränslandet Tiveden ligger mellan Västergötland och Närke, mellan Vättern och Vänern, 6 mil söder om Örebro, 4 mil norr om Mariestad. För att nyttja ridledssystemet behövs ett ridledskort. Längs lederna finns platser med övernattning, mat, hästlogi och andra typer av service. Turridning finns för de som inte har egen häst.
https://www.ridledertiveden.se

Ösjönäs

En ridupplevelse genom trollens skogar i Tiveden. Erbjuder turridning med eller utan boende och mat och kan också kombineras med andra aktiviteter på gården. Det ingår alltid fika eller lunch beroende på vilken tur du har valt. Hästar finns för alla nivåer av ryttare.
https://osjonas.se/turridning/

 

Värmland

Kalvbergsåsens islandshästar i Munkfors

Har öppet året om och har turridning, ridskola och ridläger. Härlig upplevelse i värmländsk natur. Hästarna är snälla och trevliga. Det finns både piggare och lugnare hästar. Även ponnyridning för de minsta barnen med en liten runda på 20 min.
https://www.kalvbergsasen.se

Ulvsby Ranch Karlstad

Lär dig att rida western! Ulvsby Ranch har turridning, ridskola och weekendläger bland annat, allt i klassisk western-stil. Alla turer inleds med ett kortare teoripass där man går igenom westernridningens grunder.
https://ulvsbyranch.com

 

Dalarna

Bäckagårdens Ridåsnor

Prova något annorlunda! På Bäckagården kan du testa på turridning på amerikanska Mammutåsnor och Ridåsnor.
https://ridasnor.se

Ridåsnor på Bäckagården i Dalarna.

Vackra vyer i Dalarna på Bäckagårdens ridåsnor.

Silverhill Stable

Vill du uppleva naturen i Dalarna från ryggen på en nordsvensk häst ska du åka hit. Ett riktigt ridäventyr med naturguidning från hästryggen. Turerna görs i små sällskap och ridningen sker bettlöst och med westernsadlar.
https://www.silverhillstable.se

Casselbrant Häst & Musik i Hedemora
Hästupplevelse för dem som vill känna historiens vingslag en stund. Boka en ridtur eller tur med vagn efter trygga, lugna nordsvenska hästar. Stopp för att tända en brasa och äta något gott. Kanske blir det även lite sång! Erbjuder även nybörjarkurser i körning med häst.
http://www.casselbrant.nu

 

Hälsingland

Stall Stråtjära

Bo på hästgård. Stråtjära erbjuder turridning, läger, lektioner och prova-på ridning, kickoff med mera. Man kan klappa smådjur och bekanta sig med fåren utöver hästarna. Det finns ridslingor där hela familjen kan få prova på att rida. De har Rum & frukost med 12 bäddar och ett godkänt restaurangkök. Här serveras hembakat, våfflor, smörgåsar och enklare maträtter.
http://stallstartjara.se

 

Västerbotten

Backfors Gård

Turridning, slädturer och vagnsturer med vyerna och skogarna runt Backfors kuperade landskap. Upplev årstidernas växlingar med norrsken vintertid och magiska Öreälvens vatten sommartid. Med snälla hästar som passar både den lite mer avancerade ryttaren samt nybörjaren anpassas turerna efter önskemål. Möjlighet finns alltid att lägga till fika eller mat på turen.
https://www.backforsgard.se/our-travels/

 

Halland

Ridlycka i Halmstad

Må bra av frisk natur från hästryggen – flera olika turer för alla nivåer av ryttare erbjuds. Max antal ryttare i sällskapet 6 st för skogsridning och 5 st för banridning. Hästhantering innan samt efter ridning tillkommer för varje ryttare tar ca 1 timme.  http://www.ridlycka.se

Stenlid Häst och Hälsa i Varberg

Erbjuder turer i skogen till häst med guide, barnpromenader, ridande coachning och möjlighet att hyra häst och rida ut själv. Till de mer ovanliga aktiviteterna hör mindfulness och yogapromenader med häst. Allt med trygga islandshästar.
http://www.stenlidhh.se 

 

Östergötland

Gibraltar Islandshästar

Turridning och ridläger i natursköna Östergötland vid Roxens norra strand. Har allt ifrån kortare turer till dagsturer på fina Islandshästar. Det går även att hyra stuga och kajak på gården och bada i varmt spabad.
http://gibraltarislandshastar.se

 

Södermanland

Ridled Sörmland

Närmare 40 mil av slingrande vägar genom det vackra Södermanland. Rid, åk häst och vagn, vandra eller cykla – det finns många sätt att ta sig fram på ridleden.Du tar dig fram i din egen takt så långt du vill och orkar. Övernattar gör du och din häst hos någon av våra värdfamiljer. Där får hästen mat och plats i stall eller hage och du själv kost och logi. Har du inte egen häst finns det att hyra.
www.ridleden.se

Tolfta gård

På Tolfta gård mellan Nyköping och Katrineholm kan du bo på lantgård eller rida ut på turridning. Det finns fem stugor att hyra. Miljön är rustik och naturen vacker. Förutom de tama djuren på gården kan ni också få uppleva nära möten med vilda djur såsom älg, rådjur, hjort, vildsvin och havsörn. Fler aktiviteter finns att välja på, de har även en gårdsbutik.

www.tolftagard.se

Recent Posts