In Gilla Häst Podden, Nyheter

Allt sedan Gilla Häst-podden såg dagens ljus i februari 2021, har det blivit över 50 avsnitt med stort fokus på hästarnas välgörande krafter. Berättelser med människan i centrum och hästen som friskvårdare, har potential att nå människor även utanför hästnäringens och kan därmed bidra till att stärka hästens roll i samhället, vilket är och har varit idén med plattformen Gilla Häst. 

Nu finns ett nytt avsnitt att ta del av. I den här episoden träffar Lisa Thorngren ingen mindre än Margareta ”Maggan” Håkansson, idag 74 år ung, och en legend inom området Hästunderstödda Insatser (HUI). I över 30 år har ”Maggan” tagit hjälp av hästen i patientbehandlingar på olika sätt, men också studerat, forskat och spridit kunskap om hur hästar gör skillnad – vilket definitivt bidragit till att fler i vårt samhälle har fattat galoppen.

Häng med på ett samtal som tar sin början i utvecklingen av Hästunderstödda Insatser i Sverige, från tidigt 90-tal till där vi är idag och som mynnar vidare ut i forskning, studier, teorier och ”Maggans” personliga erfarenheter och tankar framåt.
– Ett spännande avsnitt för dig som vill tanka kunskap, klokskap och inspiration från en av de mest erfarna inom HUI-branschen, konstaterar Lisa.

📻 Lyssnba på avsnittet med ”Maggan” Håkansson

Här nedan hittar du ett urval av Gilla Häst poddens avsnitt – som tillsammans utgör en fantastisk kunskapsbank för dig som vill veta mer om hur hästen kan vara med och göra skillnad för människors mående 💚

Häst och terapi/behandling (HUT)
o   Hästar på recept – vi besöker Humlamaden Grön Rehab + miniserie i 4 delar (Anorexiahelvettet, Vägen Tillbaka, Män, vad händer, Jag vill Finnas)
o   Bonusavsnitt! Samtal med Sven Forsling, skaparen av Stall Frossarbo
o   Miniserie med Sven Forsling: Sven Forsling och berättelsen och Stall Frossarbo, del 1-3
Häst och lärande (HUL)
o   Hästar på schemat – vi inspireras av Rosengårdsskolan i Malmö
o   Kvartsamtal med 3 praktiker inom området ”häst och lärande”
Gör hästar verkligen skillnad? Vad säger forskningen
o   Forskare 1: Catarina  Carlsson
o   Forskare 2 – Evidens, forskning och beprövad vetenskap med Henrika Jormfeldt
Häst som en välgörande kraft (HUA)
o   Glädje på 4 ben – Travbanegruppen
o   Sjukhushästen + återträff under Elmia
Tips och råd – inspireras av yrkesverksamma praktiker och sakkunniga
o   Mini serie-  ”möt eldsjälarna bakom kulisserna”
o   Sanna Lundell
o   Simone Sandell
o   Paulina Bengtsson

 

Recent Posts