In Jobb i hästnäringen, Nyheter

Hästnäringsdagen är ett årligt arrangemang av Hästen i Skåne som bland annat arbetar för sport, avel, uppfödning och entreprenörskap inom hästnäringen. Man lyfter också frågor som hästens betydelse för människans ro, hälsa och läkande. I år var temat hållbarhet och Gilla Häst var på plats på Jägersro tillsammans med 230 andra deltagare för att ta tempen på hästnäringens utmaningar och framtidsspaningar.

– Vi fick med oss en massa kloka insikter, berättar Lisa Thorngren som tillsammans med Malin Andersson representerade Gilla Häst på plats.

Dagen inleddes med en guidad tur på Malmö Civila ryttareförenings (MCR) helt nya anläggning. Därefter blev det en rad intressanta föreläsningar som bland annat handlade om hästunderstödd terapi vid psykisk ohälsa, att använda hästar som lärare, och hur hästen kan bli en tillgång istället för en belastning av miljön. En av höjdpunkterna var samtalet mellan två av hästvärldens mäktigaste profiler, Peder Fredricson och Lutfi Kolgjini.

Malin och Lisa passade även på att spela in en serie nya poddavsnitt för Gilla Häst-podden. Så håll utkik – snart finns ”Kvartssamtal med Gilla Häst podden” i en podd nära dig med superintressanta gäster från dagen. Du som inte lyssnat på tidigare avsnitt kan hitta dem här.

Poddinspelning pågår. Snart ute på Gilla Häst-podden, håll utkik!

Poddinspelning pågår. Snart ute på Gilla Häst-podden, håll utkik!

Lislott Andersson på Humlamaden.

Lislott Andersson på Humlamaden föreläste på temat hållbarhet och hästunderstödda insatser.

Malin Andersson och Lisa Thorngren.

Malin Andersson och Lisa Thorngren på plats för Gilla Häst.

Lisa Thorngren.

Testa att köra sulky, någon?

Armband Gilla Häst.

Gilla Häst-armband, snart i produktion i större skala?

Recent Posts