Rösta på den fotograf du vill ska vinna vår fototävling.
Läs mer om våra finalister och se bilderna nedan genom att klicka på namnen.

Caroline Dahlén

Det är jag som är Caroline, fotografen från Värmlands djupa skogar som dricker på tok för mycket te, gillar att gå barfota på nyslagna åkrar med kameran i handen. När jag inte fångar vackra kärlekspar som gifter sig, älskar jag att fotografera kraftfulla hästar med min kamera. Här är mina bidrag till tävlingen.

Jenny Lundgren

Mitt namn är Jenny Lundgren och jag är 21 år gammal. Jag jobbar deltid som fotograf på mitt företag Jenny Lundgrens Foto. När jag var 12 år fick jag min första kamera och mitt intresse för att fota har sedan dess bara blivit större och större. Fokuset har alltid legat på djur, främst hästar.
Anledningen till att jag fastnat för just hästar är dels för att jag själv har ridit i flera år, men också för att jag verkligen gillar hur de ser ut och rör sig.

Mia Nilsson

Mia Nilsson är mitt namn och jag kommer från Halmstad, där jag bor med min sambo och två små barn. Till vardags är jag en person som har många bollar i luften och ständigt på jakt efter det perfekta projektet.  Jag har varit intresserad av hästar ”hela mitt liv” och har alltid varit travsporten trogen.

Varje bild har sin egen historia, och jag vill förmedla en känsla i varje bild jag tar.
Att försöka fånga det speciella samspelet mellan människa och häst i en ögonblicksbild motiverar mig i mitt fotograferande och att skapa minnen för andra människor är ett privilegie.

Petter Karlsson

Jag heter Petter Karlsson, jobbar som travtränare, men försöker även att hinna med mina andra stora passioner – foto och film. Det kreativa intresset har alltid funnits, men det var i samband med att jag skadade mig för ett par år sedan och tvingades ta en paus från att köra travhäst, som intresset tog ny fart. Som en del av rehabiliteringen åkte jag på trav, umgicks med vänner på banorna, höll kontakten med mina kunder och fick värdefull tid till mitt film- och fotointresse. Här är mina bidrag till tävlingen.

Robert Paraniak

Jag heter Robert Paraniak, är 38 år och gör reklam och företagsfilmer samt fotograferar för företag och privatpersoner. Jag utbildar även blivande fotografer och retuscherar fotografier åt etablerade. Bor med familjen i natursköna Sörmland på en hästgård där frun driver företaget Hästen är PoÄngen. Där sker utbildning av häst och människa i bland annat akademisk ridkonst och voltige i form av privatlektioner och läger, med fokus på ett finstämt samspel. Hästarna på bilderna bor på gården och används dagligen i undervisningen.