In Gilla Häst Podden, Nyheter

Under höstlovet besökte Gilla Häst-podden Jönköping Horse Show där vi hade möjlighet att återknyta med några av våra tidigare poddgäster (och även vissa nya).  I det andra avsnittet har vi återträff med en av våra absoluta favoriteldsjälar: Louise E Chatelli från föreningen Sjukhushästen & hans vänner.

Louise gästade podden första gången i mars 2021. Idag, drygt 1,5 år senare träffar vi henne på Jönköping Horse show där Louise tillsammans med minishettisen Snöboll visar prov på hur Sjukhushästen & hans vänner kan göra skillnad. Vi pratar om hur det är att planera och genomföra en liten flickas sista födelsedagskalas. Om djurens läkande, lugnande och tryggande kraft. Om att kämpa och inte ge upp. Och vi gratulerar givetvis Louise till den välförtjänta Sörmlandsmedaljen, som hon tilldelades nyligen. Ett stort erkännande för hur hästar och andra djur kan göra skillnad.

– Priset betyder såklart väldigt mycket, framförallt eftersom det är ett erkännande att hästar och djur behövs i samhället. Utan Hannibal och hans vänner hade vi aldrig kunnat göra det vi gör, jag själv följer med som en assisten, förklarar Louise.

Här kan du lyssna på avsnittet med Louise från Sjukhushästen & hans vänner

Just nu söker Louise faddrar till föreningen, och Gilla Häst vill givetvis vara med och bidra. Därför blir vi faddrar under hela året. Det känns bra i hjärtat.
Vill du också vara med och bidra? Gå in och läs mer på föreningens hemsida >>>>>

Recent Posts