In Nyheter

Vår fototävling ”Hästar gör skillnad” har under sommaren pågått i våra kanaler, den som ville kunde skicka in sina foton för att ha chansen att bli en av de fem utvalda deltagarna som fick delta med sina bilder och bli framröstad av våra följare som vinnare.

Röstningen avslutades igår och med jämna siffror i toppen är vi glada över att kunna berätta att Robert Paraniak blev vinnaren med hela 561 stycken röster på sina bilder!

Den klassiska sportfrågan, hur känns det att ha vunnit?

– Jag blev glatt överraskad när jag fick veta att jag vunnit. Det var många fina bilder med och tävlade, ett stort tack till alla som röstade på mig!

Robert bor på en hästgård i Sörmland där hans fru Camilla driver ett hästföretag där det erbjuds lektioner och läger i bland annat voltige och akademisk ridkonst. Camilla brinner för både hästar och människors välmående, något Robert försökte få med i bilderna. Han hjälper själv till med lite allt möjligt från att köra fram ensilage och daglig skötsel av hästarna vid behov till att vara voltigeinstruktör (var gymnast som ung). Han rider inte men kan göra axelstående till häst, vilket ju bara det är en konst i sig!

Det var Robert fru som tipsade om tävlingen och tyckte att han skulle ställa upp, något han såg det som ett bra tillfälle att tvinga fram lite inspiration eftersom att det ibland är svårt att finna inspiration och nya idéer. Så han bestämde sig tidigt för att fotografera nya bilder och inte använda arkivbilder vilket hade varit det lättaste valet.

Robert beslutade att arrangera fotografier med olika hästar och att bilderna skulle visa goda relationer mellan hästar och människor i olika sammanhang.
– I mitt professionella fotograferande och filmande är mina uppdrag framförallt för företag och dom involverar främst människor och produkter. Att fotografera hästar är utmanande på ett annat sätt och kan vara en utmaning framförallt när bilderna är arrangerade och man har en idé man vill förverkliga. Då krävs det ett bra samspel mellan häst och människa för att lyckas.

Skiss som Robert gjorde innan han fotograferade.

Hur ska du fira vinsten?
– Jag ska fira med en god middag och hitta på något roligt med familjen, modellerna får en extra morot ikväll.

Fotograf Robert Paraniak 5

 

Fotograf Robert Paraniak 2

Två bilder ur de vinnande bidraget

Grattis Robert!

Fler av bilderna hittar du på vår instagram

Recent Posts