In Läkande hästkrafter, Nyheter
Under maj månad kommer vi att lyfta goda exempel där männen är i fokus, och även fånga upp inspel från er, så att vi kan nå fler. Gilla Häst handlar om att lyfta hästens roll i samhället, och en utmaning är att nå pojkar och män med positiva budskap om hästar.
Många män finns i ledande positioner i samhället, och även om många av dem ser hästens positiva effekter på samhället i stort, är det markant färre män än kvinnor som har insikt i hur hästar gör skillnad.

3 frågor till Yasin Haj Abdo

Hur hittade du till stallet?
– Jag gick förbi ridskolan i Tingsryd när jag och min familj bodde på campingen intill. Där mötte jag ridlären Sara och sa till henne att jag gärna skulle vilja rida, men det går väl inte eftersom jag är blind. ”Det är klart det går” sa Sara. Och så fick jag börja med prova på ridning och nu är jag fast. Att sitta på en häst första gången var magiskt, jag kände en sådan frihet!
Vad är det med hästarna som gör att du mår bra?
– Jag får så mycket genom dem, till exempel självförtroende och självkänsla och kärlek. Dessutom kan jag vara mig själv helt och hållet, ingen dömer mig i stallet.
Hur ska man kunna locka fler killar till stallet tycker du?
– Ridskolorna borde satsa på fler prova-på ridningar och göra reklam för det i skolorna till exempel och bjuda in fler killar. Sedan måste man jobba med fördomarna om att ridningen är en ”tjejsport” .
Recent Posts