In Nyheter

 

 

 

 

 

 

 

Lass Revenue och Maya 1 år, och 5 år 🙂 

De flesta med lite koll på travsporten, har hört talas om bröderna Mattias, Martin, Mats och Magnus Djuse. Nu kommer Maya, 5 år.

Som dotter till Mattias Djuse har hon kärleken till hästen i blodet.

– Om jag har vunnit kvällen före så säger hon grattis så fort hon ser mig, berättar Mattias. Hon har koll på hur det går för oss och hon följer så mycket trav hon kan. Rätt vad det är knatar hon i väg till tv:n för att se kallblodsmonté från Bergsåker. Allt med hästar är bäst helt enkelt, säger han med ett skratt.

Den allra bästa hästen, om man frågar Maya, är stallets Lass Revenue. Han började sin karriär samma år som Maya föddes, sedan dess har de varit bästisar. Tillsammans med mamma Caroline sköter Maya om ”Lassie” på allra bästa sätt.

Nu till helgen är det stora saker på gång. En dröm ska gå i uppfyllelse. Inte nog med att passhästen Lass Revenue startar med segerchans på V75 på lördag; Maya ska börja på travskola. Något hon har drömt om sedan hon var tre år. Nu är det äntligen dags!

Därmed har grunden till nästa generation Djuse lagts och ett nytt kapitel skrivs. Om några år har vi ytterligare en Djuse att följa på travbanorna.

Men när det gäller förebilder som kuskar så får pappa och farbröder känna sig ratade. Den stora idolen är Örjan Kihlström. Även Erik Adielsson står högt i kurs. Han gav henne nämligen sin segerbukett en gång och då hamnade han direkt på topplistan.

Vi säger lycka till till Maya och Lass Revenue!

Text: Åsa Elmroth, ATG
Foto: Privat 

 

 

 

 

 

Recent Posts