In Nyheter

Gilla Häst såg dagens ljus inför riksdagsvalet 2014. Spelbolaget ATG, som ägs av trav- och galoppsporterna, samlade ett antal större hästorganisationer för att sprida och stärka hästens roll i samhället. En sida startade på Facebook (här hittar du den) och initiativet tog till och med plats i huvudstaden när Kungsträdgården fylldes av hästkraft en dag i maj.

Under 2019 lämnades Gilla Häst över till Hästnäringens Nationella Stiftelse, och syftet är att ta vid där allt började. Genom att dela med oss av goda exempel där hästar gjort skillnad, synliggöra initiativ med välgörande hästkrafter och lyfta projekt och satsningar som gjort det möjligt för fler att komma nära hästen, vill vi kort och gott få fler att prata häst – och få fler att gilla häst. 

På den här sajten vill vi även underlätta för nya att hitta in i stallen – oavsett om det är ridskola, travskola, travsport, galoppsport, uppfödning, islandshästar, westernridning, shetlandsponnyer eller brukshästar som lockar. Det finns en häst för alla, och det vill vi lyfta fram. Vi hoppas även att ni som följer oss och delar vår övertygelse om att vi människor mår bra av att umgås med hästar, hjälper oss att dela våra berättelser.

Ha en fin dag & följ oss gärna (vi finns här, på FB och Instagram),
Jessica Ortiz Bergström, projektledare

Recent Posts