In Läkande hästkrafter, Nyheter

I vår folder lyfter vi 31 anledningar att Gilla Häst. Här är åtta av dem 😉 – och här hittar du hela foldern! 

1. Bättre balans och koordination. Ett skrittpass på 30 minuter ger cirka 3 000 impulser som ryttarens muskler ska parera.
2. Ökad styrka. Att sitta på en häst som rör sig kräver, förutom balans och koordination, aktivering av flera muskelgrupper. För att inte tala om stalljobbet som också kräver sitt.
3. Sänker stressnivåerna. När du umgås med hästar måste du vara helt fokuserad på att vara här och nu. En positiv bieffekt av detta är att du kopplar bort stress och oro på ett naturligt sätt.
4. Bidrar till lyckokänslor. När du umgås med djur frigörs lyckohormonet oxytocin som bland annat har starka stressdämpande effekter. Det är vad vi brukar kalla välgörande hästkrafter.
5. Lär dig bygga starka relationer. Det är en alldeles speciell känsla att få kontakt med ett djur som du inte kan kommunicera verbalt med. Med ömsesidig tillit och respekt kan starka band utvecklas.
6. Tålamod och ansvar. Hästar behöver tas om hand 365 dagar om året, och att lära sig göra det bra tar tid. I en alltmer uppkopplad värld erbjuder stallet och hästarna dig en fantastisk härvaro som gör gott för både kropp och själ. För ung som äldre.
7. Ökat välmående. Det finns forskning som visar på att umgänget med hästar ger oss människor en högre grad av känslomässigt välmående, och även minskar risken för depression.
8. Ridterapi. För patienter som rehabiliteras efter en hjärnskada, har hästunderstödd ridterapi visat sig vara väldigt effektiv.

Recent Posts