In Nyheter

I det första avsnittet av Tro, hopp & hästar gör vi ett första besök hos travtränaren och uppfödaren Simon Wall och hans hästar som går på lösdrift i vackra Hälsingland. Galopptränaren Julian McLaren guidar runt bland sina hästar som han har på galoppbanan Bro Park. Rullstolsburna hästskötaren Matilda Persson berättar om sjukdomen som tvingade henne att amputera sitt ena ben och travtränaren Rebecca Dahlén tar oss runt i det nybyggda stallet som ligger på träningsanläggningen Julmyra, där träningsmöjligheterna inte har många begränsningar.


I realityserien Tro, hopp & hästar får vi följa fyra unga människor som har hästarna som sin livsstil och sin passion. I första säsongen är travsporten väl representerad med tränaren och uppfödaren Simon Wall, hästskötaren och kusken Matilda Persson och uppfödaren och tränaren Rebecca Dahlén. Galoppsporten finns också med genom tränaren Julian McLaren. Rustade med varsin 360-graderskamera får vi en exklusiv inblick i deras vardag, följa dem i med- och motgång och ta del av på vilket sätt hästarna har gjort och gör skillnad i deras liv.

 

Serien ”Tro, hopp & hästar” är producerad inom satsningen Gilla Häst som drivs av Hästnäringens Nationella Stiftelse och som, enkelt beskrivet, handlar om att stärka hästens roll i samhället, få fler människor att upptäcka de välgörande hästkrafterna och få fler att inse att hästar gör skillnad. Även människor som står långt från stallen.

Recent Posts