In Nyheter

Coronaviruset har drabbat en hel värld och det är tuffa tider för rese- och besöksnäringen. Som läget ser ut nu så blir det semester på hemmaplan för de allra flesta svenskar. Equitours har i många år anordnat hästresor till världens alla hörn, men när viruset slog till fick de som många andra företag helt tänka om. När den första chocken lagt sig började Equitors fundera på hur man skulle ändra sitt upplägg och anordna mer lokala resor. Sverige är ett vackert land med mycket att erbjuda, något man nästan glömt bort i ivern att hitta intressanta resmål utomlands. Konceptet som de nu lanserar har det valt att kalla ”Hästemester” alltså en ordlek med häst + hemester.

– Vi hoppas kunna fylla ett hål och erbjuda härliga hästrelaterade upplevelser på hemmaplan. Samtidigt passar vi på att gynna och stötta lokala aktörer, säger Marie Nyberg vd på Equitours.

Vilken typ av upplevelser är det gästerna kan vänta sig?

– Vi är fortfarande i planeringsfas men det handlar bland annat om ridresor och inspirationsresor med besök hos kända ridsportsprofiler och uppfödare, allt på hemmaplan i Skåne där det finns ett brett utbud inom hästnäringen, säger Marie Nyberg.

Sverige har starka kulturer och traditioner kopplade till häst, oavsett som det gäller trav, galopp, ridsport eller andra discipliner. Här finns mycket att lära och inspireras av. Sverige har också flera passionerade små aktörer beroende av inkommande turism. Att det blev just Skåne till en början har sin förklaring.

– Skåne är Sveriges mest hästtäta län. Här finns stora stuterier och avelsanläggningar, tränare och ryttare inom alla discipliner, ridsport, trav och galopp. Dessutom bjuder Skåne också vacker natur, fantastiska eldsjälar och läckra ekologiska verksamheter med närproducerade delikatesser, säger Marie Nyberg.

Självklart är säkerhet just nu en viktig prioritering för Equitours och de följer strikt myndigheternas råd och rekommenderingar vad gäller Covid-19.

– För att vi ska slippa trängsel och kunna hålla större avstånd kommer våra grupper vara lite mindre, säger Marie Nyberg.

Vad brukar vara mest uppskattat på er resor?

– Det är att gruppen blir så sammansvetsad, man knyter kontakter för livet och vi har väldigt roligt tillsammans!

Recent Posts