In Nyheter
Vad tittar domare och tränare på, och varför? Den frågan ställer sig människorna bakom eye tracking. 
Eye tracking är inte ny teknik utan används redan inom flertalet olika områden som utvärderande, kunskapshöjande och utbildande verktyg. Mest känt är kanske eye tracking som ett sätt för företag att mäta visat intresse och inom gaming. Men även flertalet stora sporter har börjat se potentialen med och använda sig av eye tracking under tävling och träning. Både för att säkerställa resultat och förbättra prestation, men också som utbildande verktyg.
Men det är i kombination med Professor Dr. Inga Wolframms forskning inom sustainably equestrianism som eye tracking även börjar nå fram till hästnäringen.
– I kombination kunskap och erfarenhet, så är det ett kraftfullt läromedel i arbetet med att fatta välgrundade beslut. Rätt använt förbättrar eye tracking såväl ryttaren som hästens prestation, och hästens välbefinnande.
Eyetracking ger objektiv feedback. Användbar information för domare, tränare och coacher, men även för häst och ryttare, och andra närliggande professioner inom näringen.
Den 13 har tränare och domare bjudits in till en heldags clinic på SRG Bökeberg, för att visa på tekniken i praktiken.
Under clinicen Vad tittar vi på? visas löshoppning, hoppning och dressyr med hästar och ekipage på olika nivåer. Vi visar var bedömare och tränare fokuserar sin uppmärksamhet på under respektive träningssession och översätter det som uppfattas som särskilt relevant till praktiska insikter, med stöd av etablerad kunskap och forskning.
Professor Dr. Inga Wolframm och Dr. Peter Reuter ger även ett exklusivt seminarium där de presenterar ny forskning inom ämnet eye tracking och sustainable equestrianism såväl som tekniken. Vi avslutar dagen med en spännande paneldebatt. 
Här hittar du exempel på hur eye tracking kan användas vid bedömning(intern. Grand Prix) samt löshoppning.
Är du domare och tränare inom primärt hoppning och dressyr eller yrkesverksam ridlärare, och intresserad av att veta mer om den här dagen, gå in och besök horsetecofsweden.com 🙂
Recent Posts