In Läkande hästkrafter, Nyheter

Rapparen Petter Alexis Askegren, 45, beskriver i en intervju för radio p4 Extra hur hästarna har påverkat hans liv – till det bättre.

Han är en av Sveriges största och mest folkkära artister, torts det känner sig Petter fortfarande som en outsider i musikbranschen. Han ligger inte direkt på latsidan, bredvid musikkarriären och den nysläppta skivan, driver han dessutom en restaurang, är vinimportör, föreläser och har nyligen släppt en bok.

Till vardags bor Petter i Åre tillsammans med sin fru och en stor skara barn. Att blev just Åre var för att hans fru inte kunde tänka sig att bo någon annanstans. Hon tycker dessutom att Petter blivit en mer närvarande förälder sedan flytten gick från Stockholm. Nu har han också mer eller mindre ofrivilligt blivit en hästkille, då både frun och en av döttrarna rider.

I flera inlägg på sin Instagram berättar Petter underhållande om sin ”stalltjänst” som är en skräckblandad förtjusning bland hästarna. Och även om han har stor respekt för hästarna och tycker att de är lite läskiga säger han samtidigt i intervjun för p4 att de är fantastiska djur.

– Hästarna är som fyrbenta terapeuter, de synar ju mig direkt samma sekund jag kommer in i boxen och ska sätta på dem täcket. De märker direkt om jag är nojig. Så man måste våga brösta upp sig själv och vara ganska bestämd.

Än så länge verkar Petter dock nöja sig med att närma sig hästarna från marken, han berättar att han inte har börjat rida än.

– Det har jag inte tänkt på men jag tycker det är kul att sköta om dem, det är fina djur.

Vidare berättar han om den känslomässiga stunden när det var dags för en av familjens ponnyer, läromästaren Pluto, att byta ägare.

– Ja, det var väldigt mycket tårar.

Hela intervjun med Petter hittar du här på Sveriges Radio p4.

 

 

Recent Posts