In Nyheter, Läkande hästkrafter

Galopptränaren Julian McLaren har några tuffa år bakom sig men tack vare hästarnas hjälp har han hamnat på rätt bana i livet igen. I realityserien ”Tro, hopp & hästar” berättar Julian om vad som fick honom att kämpa vidare.

Julian McLaren är ett bekant ansikte för de som följer travsändningarna i tv, där han ibland syns som programledare. Till vardags driver han ett stall med galopphästar på anläggningen Bro Park utanför Stockholm. Ett jobb som han övertog efter sin far som hastigt gick bort i sviterna av en hjärtinfarkt 2015. Bara året innan hade Julian förlorat sin dåvarande sambo som valde att avsluta sitt liv efter flera år av svår depression. Det var en tung tid med mycket sorgearbete för Julian och han berättar att det var tack vare hästarna som han kämpade vidare.

– Hästarna måste ju ha sitt, de måste skötas om och ha sin mat oavsett hur du själv mår, säger Julian.

En speciell häst var Harry. När människor runt omkring sig inte visste hur de skulle närma sig Julian och hans sorg, fann han tröst hos Harry.

– Det är så underbart med hästar, de har ju inte samma problem som vi har men ändå är de väldigt bra på att trösta en bara genom att finnas där. Harry ser direkt om jag är glad eller ledsen och kommer alltid fram och lägger sitt huvud i min famn.

Det var inte helt självklart för Julian att han skulle överta pappans tränarrörelse och han visste inte riktigt hur han skulle klara av det. Men tack vare ett bra stöd valde han ändå att kliva upp och ta chefsrollen i stallet.

– Jag var inte riktigt beredd på att bli tränare på det här sättet, men det var vara att köra på, säger Julian.

I Tro, hopp & hästar berättar Julian om de tuffa åren och hur han tog sig vidare, men vi får också se mycket av vardagsslitet i ett galoppstall och följa med på tävling. I både med och motgång.

FAKTA
Namn: Julian McLaren
Ålder:  31
Bor: Upplands Bro
Gör: Galopptränare på Bro Park

Tro, hopp & hästar har premiär den 26:e december på Youtube och här på gillahäst.se. Se trailern för Tro, hopp & hästar här.

Recent Posts