In Nyheter, Läkande hästkrafter

I senaste avsnittet av Gilla Häst-podden har vi besökt Rosengårdsskolan i Malmö och intervjuat rektor Cecilia Larsson-Ståhl som tagit in hästar på schemat för vissa av sina elever.

I avsnittet berättar Cecilia om hur de kom på idén och vilken skillnad hästarna gjort, både i och utanför klassrummet. Tillsammans med Lisa Thorngren på Lära med Hästar och Malmö Ridklubb fick ett antal elever med olika utmaningar delta i ett projekt där de fått lära sig att samarbeta med hjälp av att jobba med hästar från marken.

– Vi ville ge de här barnen en framtidstro, att få dem att förstå att de klarar mer än de tror, berättar Cecilia.

Lära med hästar på Malmö ridklubb.

Vi funderar också kring hur man skulle kunna inspirera fler inom skolvärlden att testa samma sak. För helt ärligt – vilket barn skulle inte vilja ha en häst som lärare? De mest positiva effekterna av projektet beskriver Cecilia som att flera av eleverna fått bättre självkänsla och lärt sig mycket om sig själva och hur de ska bli bättre på att samarbeta.

– När du lyckas kommunicera och hantera en häst på 600 kilo så stärker det självförtroendet enormt, säger Cecilia.

Lyssna på hela avsnittet här:

Se filmen om Lära med hästar här:

 

Rektor Cecilia Larsson-Ståhll.

Rektor Cecilia Larsson-Ståhl tillsammans med Lisa Thorngren på Lära med Hästar. Efter projektet skapade eleverna tillsammans en minnesvägg på Rosengårdsskolan.

Recent Posts