In Nyheter

En ny realityserie som lyfter fram hästens välgörande krafter har premiär i slutet av december. I ”Tro, hopp & hästar” får vi lära känna fyra unga människor med hästen som livsstil och passion. Rustade med varsin kamera får vi en exklusiv inblick i deras vardag, följa dem i med- och motgång och se hästarna gör skillnad i deras liv. 

Under hösten 2019 har Gilla Häst aktivt fokuserat på att sprida innehåll som lyfter fram de välgörande hästkrafterna
 Syftet är att få fler att förstå hur hästen bidrar positivt till samhället och sprida budskapet i vidare cirklar, inte minst utanför den redan frälsta hästsfären, förklarar Karolina Lagerlund som är vd för Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS) som står bakom och finansierar satsningen inom Gilla Häst

Genom realityserien Tro, hopp & hästar sätter vi ljus på kraften som finns i relationen mellan häst och människaI första säsongen möter vi fyra personer med koppling till travet och galoppen. Det är Simon Wall, Matilda PerssonRebecca Dahlén och Julian McLaren som under en veckas tid har filmat sin vardag i stallet tillsammans med hästarna och händelserna omkring. De berättar personligt och öppenhjärtligt odrömmar, framgångar och motgångarAvsnitten kommer publiceras via Gilla Hästs sociala kanaler, håll utkik!

Serien smyglanseras vid ett mingel på Friends Arena i samband med Sweden International Horse Show 2019.

Om deltagarna

Rebecca Dahlén 
Lovande travkusk och uppfödare. Bor i Julmyra med sambo, proffstränaren Dennis Palmqvist. Rebeccasjälv hävdar att hon aldrig varit där hon är idag, om det inte hade varit för hästarna.
– Kan min historia göra att en enda människa väljer hästarna i stället för droger, alkohol eller någon annan väg som inte är bra, då är det värt det, säger Rebecca. 

Simon Wall 
Ung kille från Bollnäs som föder upp travhästar och har en framgångsrik tävlingshäst i Silver Jossan. Simon har jobbat sig upp inom travsporten med enkla medel och drömmer om att bli en erkänd uppfödare. 

Julian McLaren 
Galopptränare som även arbetar som programledare i travsändningarna. Julian har många tuffa år bakom sig. Hans tidigare sambo led av psykisk ohälsa, och när hans pappa gickbort – fick Julian kliva fram och ta över pappans tränarrörelse. 

Matilda Persson 
I travet är Matilda en välkänd profil. Som enda kusk i Sverige som är rullstolsburen, sticker hon ut och inspirerar. Matilda jobbar till vardags som hästskötare hos proffstränaren Fredrik Persson. 

Recent Posts