In Nyheter

Nu finns ”Upplev Häst” här på gillahäst. Ett register för alla som bedriver hästverksamhet och vill få nya besökare att enklare hitta till stallen. Håcknesta gård var en av de första som registrerade sig och fler har följt efter.

Håcknesta gård ligger utanför Nyköping och drivs sedan 2012 av Monica Andersson och Ingela Reinholdsson. Målet med verksamheten är att barn och vuxna ska få komma ut i naturen och umgås med djur.

På vilket sätt får man uppleva häst hos er? 

– Vi har en ridskola för barn och även ett nytt koncept som är en förridskola. I den får barnen lära sig grunderna i hästhantering och hästens beteende innan man börjar rida. För våra turister som besöker gården erbjuder vi körning och åsne- och hästvandringturer. Vi erbjuder även praktikplatser och dagligverksamhet, berättar Monica Andersson.

Upplever ni att det är en stor efterfrågan på aktiviteter i hästväg?

– Ja vi ser ett ökat intresse senast två åren. Samtidigt har antal ridskoleplatser gått ner i vår kommun så det står hundratals barn och vuxna i kö för att få börja rida. Vi märker även att fler och fler med psykisk ohälsa och diagnoser som till exempel utbrändhet, asperger, adhd söker sysselsättning där man jobbar med djur.

Hur kan hästar göra skillnad, skulle ni säga…?

– Hästar har ett fantastiskt sätt att få människor att må bra. Att få känna att man vårdar och tar hand om ett djur och få ta emot den kärlek djuret ger är viktigt och läkande.

Här registrerar du din hästverksamhet – upplev häst. Det är helt gratis att registrera sin verksamhet!

Recent Posts