In Läkande hästkrafter, Nyheter

Rebecca Dahlén har haft fina framgångar på travbanorna de senaste åren. Men vägen fram till idag har varit kantad av tuffa stunder, där hästarna allt som oftast varit räddningen.

Realityserien ”Tro, hopp & hästar” kom till som en idé för att belysa hästens välgörande krafter och hur relationen med hästar påverkar oss människor. Serien kommer till att börja med visas i sex avsnitt där vi får följa fyra olika personer med hästar som livsstil och passion, men också med erfarenheter av hur hästar gjort, och gör, skillnad i deras liv.

Rebecca Dahlén som är uppfödare och travkusk är en av dem som vi får följa i serien. Hon bor på Julmyra tillsammans med sambon och proffstränaren Dennis Palmqvist. Under de senaste åren har Rebecca Dahlén haft stora framgångar tillsammans med Minnestads el Paso, men vägen till framgång har varit långtifrån spikrak.

Som liten led hon av svår hästallergi, vilket inte hindrade henne från att hålla på med ponnytrav. Hon började med shetlandsponnyer och tävlade framgångsrikt innan hon gick vidare till gotlandsruss och så småningom stor häst.

I ”Tro, hopp & hästar” berättar Rebecca öppenhjärtigt om varför hästarna varit så viktiga för henne genom livet. Men till en början var hon tveksam till att vara med i serien.

– Det finns alltid en risk att folk tror att de ska tycka synd om mig, men det vill jag absolut inte. Jag hoppas bara att jag kan inspirera någon enda ungdom som har det trassligt hemma, att välja samma väg som jag. Hästarna. Kan jag göra det, är det värt det.

Tonårstiden var jobbig för Rebecca då det fanns en missbruksproblematik i familjen. Men det var under denna turbulenta tid som hon även hittade tryggheten i stallet och hos hästarna. Hon hoppade av gymnasiet efter halva tiden, tog ett ”vanligt” jobb men till slut valde hon ändå att satsa på travet och hon utbildade sig även till hovslagare.

Vad kan vi förvänta oss att få se av dig i ”Tro, hopp & hästar”?

– Jag skulle vilja förmedla att det är väldigt många fler som har det jobbigt. Man måste försöka hitta något att hålla fokus på som håller en på banan. Och jag hoppas att fler väljer häst istället för en destruktiv livsstil.

FAKTA

Namn: Rebecca Dahlén
Ålder: 30
Bor: Julmyra
Gör: Travtränare, uppfödare, hovslagare.

Tro, hopp och hästar börjar sändas den 26 december på YouTube och Gilla Häst. Se trailern till Tro, hopp & hästar här

Recent Posts