In Nyheter

Inom kort lanseras realityserien Tro, Hopp och Hästar här på Gilla Häst och i våra sociala kanaler. Möt våra deltagare i en artikelserie, först ut är Simon Wall, 22-årig travtränare och uppfödare från Bollnäs.

Realityserien Tro, hopp och hästar kom till som en idé för att belysa hästens roll som välgörare och hur relationen med hästar påverkar oss människor. Serien kommer till att börja med visas i sex avsnitt där vi får följa fyra olika personer som har hästar som livsstil och arbete, men som också haft hästarna att tacka för sitt eget välmående.

Simon Wall, 22 år från Arbrå i Hälsingland, är travtränare och uppfödare och en av de personligheter vi kommer att få möta i serien. Simon har jobbat sig upp inom travsporten med enkla medel och drömmer om att bli en erkänd uppfödare. För närvarande har han sju hästar som går på lösdrift i Vallsta och hans mest framgångsrika häst just nu är SilverJossan. Med henne har Simon kammat hem åtta segrar i år, varav fem raka, och han har med det imponerande 78 i segerprocent som tränare.

– Hon är en helt magisk häst som alltid vet vad hon ska göra på banan, säger Simon.

Simon Wall med sina hästar.

Simon Wall hemma i hagen med några av sina hästar. Till vänster segerrika SilverJossan.

Men karriären har inte varit spikrak för Simon som under förra året råkade ut för en allvarlig ridolycka där han skadade bland annat ett knä. Han är fortfarande inte helt återställd och säger att han inte kan träna sina galoppintervaller som förut.

– Olyckan fick mig att tänka till och omvärdera saker, säger han.

Till vardags lever Simon tillsammans med sin pojkvän Marcus och sin mamma och pappa. Vid sidan av hästarna har han bland annat jobbat på ett café i Bollnäs. Under en veckas tid får vi följa med Simon i både vardag och vid tävling. Han berättar personligt och öppenhjärtigt om drömmar, framgångar och motgångar.

Vad kan vi förvänta oss av att se av dig i serien?

– Jag är en helt vanlig kille som har hästarna som fritidsintresse vid sidan av jobbet. Det känns kul att visa upp att man kan nå framgång även om man inte är född med alla ”rätt” förutsättningar.

Vad betyder hästarna för dig?

– Hästarna betyder otroligt mycket för mig och har gjort mig till en bättre människa.

Hur var det att filma sig själv med 360 graders kamera?  

– Det kändes konstigt att gå runt och prata med sig själv högt på stan men man vande sig ganska snabbt. Det var kul!

 

FAKTA

Namn: Simon Wall
Ålder: 22 år
Bor: Arbrå, Hälsingland
Gör: Travtränare och uppfödare. Har för närvarande 7 hästar. Jobbar vid sidan av hästarna på ett café i Bollnäs.

Tro, hopp och hästar börjar sändas den 26 december på You Tube och här på Gilla Häst. Se trailer här. 

Foto: Jessica Ortiz Bergström

Recent Posts